3 tips om duurzaam te printen

Duurzaamheid is belangrijk. Er zijn gelukkig erg veel manieren om op een duurzame manier te printen. In dit artikel geven we je daar drie tips over.

Koop een refurbished printer

Verreweg de beste manier om duurzaam te printen is het kopen van een refurbished printer op https://refurbishedprinter.nl/. Een refurbished printer is een tweedehands printer die volledig is opgeknapt. De printer is helemaal nagekeken en kun je vaak zelfs nog aanschaffen met garantie. Refurbished printers zijn beter voor het milieu om aan te schaffen, omdat ze niet opnieuw geproduceerd zijn. Bij het maken van apparaten komt veel CO2 kwijt, maar door deze apparaten her te gebruiken, wordt die uitstoot verminderd.

Let op je inkt

Er zijn een paar manieren om voorzichtig om te gaan met je inkt. Zo kun je kiezen voor een eco lettertype. Dit zijn lettertypes waar minuscule, kleine, witte gaatjes in zijn verwerkt. Dankzij deze kleine witte gaatjes wordt er minder inkt verbruikt. Dit lijkt niet veel, maar voor een cartridge of toner kan dit een enorm verschil maken. Je gebruikt zoveel minder inkt, waardoor je toner of cartridge langer mee gaat. Hoe minder inkt je moet kopen, hoe minder spullen er geproduceerd moeten worden en hoe duurzamer dat dus is. 

Je kunt ook kijken naar de plek waar je je cartridges en toners koopt. Sommige bedrijven produceren namelijk duurzame inkt en duurzame cartridges en toners. Zo ben je duurzaam bezig, ondanks het feit dat je wel inkt moet kopen. Print ook in zwart-wit, dat is een stuk goedkoper en kost veel minder inkt.

Koop duurzaam papier

Er zit veel verschil in het soort papier dat je koopt. Zo kun je het beste voor gerecycled papier gaan. Print ook altijd dubbelzijdig, zo verbruik je veel minder papier dan wanneer je enkelzijdig print.

Als laatste optie om zuinig om te gaan met je papier, kun je het papier waarop geprint is en dat niet meer nodig is in een speciale bak leggen. Dit papier kunnen werknemers hergebruiken en bijvoorbeeld als kladpapier gebruiken. Zo krijgt je papier na gebruik nog een tweede leven, gaat het langer mee, hoef je geen kladblokken te kopen en ben je ook nog eens duurzaam bezig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *