Beste spelcomputer voor een kind

Kinderen beginnen steeds vroeger met het spelen van spelletjes. Het spelen van spelletjes is goed voor de ontwikkeling van een kind. Ze leren om oplossingen te bedenken, creatief te zijn en hun fantasie te gebruiken. Al deze eigenschappen die ze ontwikkelen zullen ervoor zorgen dat ze op latere leeftijd meerdere vaardigheden hebben ontplooid in vergelijking met kinderen die zulke spellen nooit gespeeld hebben. Wel schuilt er ook gevaar aan het spelen van deze spellen. Veel ouders gebruiken de spelcomputers om hun kinderen stil te houden of om ervoor te zorgen dat ze zich niet vervelen. Hierdoor kunnen kinderen gewend raken aan teveel gamen. Hier moeten ouders wel voor waken, zeker op vroege leeftijd. Maar zoals net gezegd heeft gamen ook een positieve invloed op kinderen. Er zijn al spelcomputers voor kinderen tot vijf jaar. Op deze spelcomputers kunnen simpele spelletjes gespeeld worden. Vaak zijn er veel geluiden en effecten toegevoegd aan deze spellen. Hierdoor weet een kind snel als hij of zij iets goed doet en krijgt het kind het gevoel dat het wordt beloond voor zijn goede antwoorden. Meestal bevat een spelcomputer voor kinderen onder de vijf meerdere spellen. Hierdoor hoeven de ouders maar 1 keer iets aan te schaffen. Wel zijn er tegenwoordig updates beschikbaar waardoor er fouten uit het spel gehaald kunnen worden. Het aanschaffen van deze spelcomputers voor kinderen is een leuke en educatieve manier om ze kennis te leren maken met alledaagse dingen. Zo kunnen ze leren rekenen, tekenen en andere vaardigheden leren die ze op school kunnen gaan gebruiken. Vaak zijn de spelcomputers voor de hele kleine kinderen nog niet erg uitgebreid. Zo kunnen de kinderen niet tegen elkaar spelen, met elkaar spelen of via het internet dingen doen. Zodra de kinderen wat ouder worden en je spelcomputers gaat zoeken voor kinderen ouder dan vijf jaar komen deze functies wel naar voren. Dit is vaak dan ook te zien in de aanschaf prijs van de console. Klik hier om er meer over te weten.

Kinderen leren op de basisschool al vaak omgaan met spelcomputers. Deze spelcomputers zien ze bij klasgenootjes of via reclames voorbij komen. Ook kunnen kinderen soms gebruik maken van deze spelcomputers op school. Wanneer zij kennis maken met deze consoles willen ze er vaak snel 1 thuis hebben. Dit maakt het een ideaal cadeau voor een verjaardag, sinterklaas of kerst. Wanneer het kind een spelcomputer heeft bemachtigd is het ook leuk om extra accessoires of spellen te kopen voor de volgende cadeau momenten. Hierdoor is het aanschaffen van een spelcomputer voor een kind ideaal om meerdere feesten te vullen. Dit zorgt er ook veel dat u kind niet zo snel is uitgespeeld. Veel spelcomputers hebben meerdere opties zodat de console altijd leuk blijft om te spelen. Nieuwe versies van de lievelingspellen of een nieuwe game die gespeeld kan worden met vriendjes en vriendinnetjes doen het altijd goed. U kind op jongere leeftijd al een spelcomputer geven zorgt ook voor gewenning. Hierdoor snapt u kind op latere leeftijd ook de wat moeilijke spelcomputers zoals de Xbox of Playstation. Deze spelcomputers kunnen aangeschaft worden voor kinderen vanaf een jaar of 6, maar dan snappen zij mogelijk nog niet alle functies. Dit zal pas gebeuren wanneer het kind een jaar of 10 is. Ook is het online spelen op deze spelcomputers meer iets voor oudere kinderen. Omdat je niet weet met wie jou kinderen speelt kunnen er soms situaties optreden waarop u kind niet precies weet hoe hij of zij moet handelen. Wel leren ze hierdoor om te gaan met onverwachte situaties of met kinderen die zich anders voor doen op de spelcomputer dan in het echt. Deze ervaringen zullen ze mee kunnen nemen wanneer ze ouder worden. Want deze situaties zullen zich ook voor gaan doen wanneer de kinderen op sociale media gaan zitten. Het bekijken van deze platformen wordt tegenwoordig ook ondersteunt door sommige spelcomputers. Klik hier om er meer over te weten.

Voor kinderen tot en met vijf jaar is de VTech Storio 2 een geweldige spelcomputer. Dit apparaat leert u kind spelenderwijs om te gaan met een touchscreen. Dit kan voor kinderen erg voordelig zijn voor de toekomst. Daarnaast heeft deze spelcomputer wel vijftien verschillende spelletjes die gespeeld kunnen worden. Deze spelletjes bestaan uit verschillende teken uitdagingen, reken spellen en aliens redden. Al deze spellen zijn natuurlijk erg eenvoudig in elkaar gezet zodat het bespeelbaar is voor kinderen vanaf 5 jaar. Onder deze leeftijdsgrens zijn de meeste spelcomputers nog iets te ingewikkeld voor ze. Dan is een IPad met kinderlijke apps meer geschikt om deze leeftijd te kunnen vermaken. Is u kind rond een jaar of 7? Dan is de Nintendo 3DS waarschijnlijk het meest gepast. Op deze spelcomputer kunnen ontzettend veel spellen gekocht worden voor in elk genre. Ook zit er wifi op dit apparaat waardoor er gratis online of tegen elkaar gespeeld kan worden. Het 3D scherm zorgt ervoor dat je echt het gevoel hebt alsof je personages uit het beeldscherm komen. Tot nu toe is het 3D scherm van de Nintendo 3DS XL de beste die ze tot nu toe hebben uitgegeven. Kinderen van een jaar of 7 begrijpen de meeste functies van dit apparaat en daarom is dit een uitstekende spelcomputer om u kind kennis te laten maken met games. Een voordeel van dit apparaat is dat het een aantal grote games heeft ontwikkeld voor zowel jongens als meisjes. Games als Animal crossing, Mario Kart en natuurlijk Pokémon. De moeilijkheidsgraad is niet zo heel hoog bij deze spellen. Dit zorgt ervoor dat kinderen veel aanwijzingen krijgen wanneer ze er niet uit komen en het de vervolg stappen voor zich spreken. Hierdoor heeft u kind uren lang speel plezier zonder dat de games snel gaan storen. Wel is de aanschaf van deze spelcomputer relatief best prijzig vergeleken met de spelcomputers voor jongere leeftijden. Klik hier om er meer over te weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *