De do’s en dont’s als het gaat om cryptocurrencies

De markt van cryptocurrencies groeit de afgelopen jaren enorm hard. Deze groei gaat gepaard met prachtige winsten en hierdoor wordt een sterk aanzuigeffect gecreëerd. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in de cijfers. Uit een recent onderzoek is namelijk gebleken dat ommenabij de 700.000 Nederlanders bitcoin bezit. Daarnaast bleek 91% van de Nederlanders bekend te zijn met deze cryptovaluta. Omdat cryptocurrencies zo ontzettend populair blijken te zijn geven we je in deze blog enkele tips rondom deze nieuwe valuta’s!

Inlezen

Voordat je overgaat tot het Bitcoin kopen is het verstandig om je eerst heel goed in te lezen. Op het internet is honderden, misschien wel duizenden uren aan leesvoer te vinden over Bitcoin. Je hoeft dit natuurlijk niet allemaal te lezen, maar het is wel belangrijk dat je de techniek achter de blockchain technologie begrijpt. Als je deze technologie begrijpt, dan zul je ook zekerder zijn over je eigen investeringen. Als je niet precies weet waar je in investeert, dan is de kans ook groot dat je ‘domme’ dingen gaat doen. Een bekend voorbeeld hierin is het verkopen op een verkeerd moment. Als je niet overtuigd bent van hetgeen waar je in investeert, dan is de kans groot dat je met een kleine daling gaat verkopen omdat je bang bent dat het nog erger zal kelderen.

Kopen

Nadat je je hebt ingelezen in de voor-en nadelen van blockchain technologie is het moment daar! Je kunt voor jezelf bepalen of je hier wel of geen geld in wilt investeren. Als je dit niet wilt, dan houdt je verstandhouding met cryptocurrencies daar op natuurlijk. Wanneer je besloten hebt om wel over te gaan tot bijvoorbeeld Ethereum kopen, dan is het belangrijk om een betrouwbaar platform te vinden waar je deze aanschaf op kan verrichten. Gelukkig zijn er anno 2021 tal van betrouwbare Nederlandse brokers. De brokers verschillen over het algemeen enkel van elkaar op het gebied van transactiekosten. De ene broker rekent bijvoorbeeld transactiekosten wanneer je geld in je wallet stort en de andere broker rekent een vast percentage van iedere transactie. Afhankelijk van het aantal transacties dat je gaat doen kun je hierdoor gemakkelijk bepalen welke broker het beste bij jou past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *