Divi WordPress Theme

divi wordpress

Het Divi WordPress Thema zal inmiddels onder de meeste website bouwen, hobbyisten en totale beginners al wel redelijk bekend zijn. Deze tool is namelijk ontwikkeld door Elegant Themes en inmiddels uitgegroeid tot een van de beste WordPress thema’s/page builders waarmee jij zelf zonder enige vorm van technische kennis een eigen website of webshop mee kunt bouwen.

Page builders & WordPress

Heb jij zelf al wel eens met WordPress gewerkt? Dan zul je ongetwijfeld al wel ervaring hebben met WordPress thema’s en page builders. Wanneer dit nog nieuw voor jou is zal ik je even een korte uitleg geven.

Een WordPress thema kun je zien als de fundering van jouw website. Dit thema bepaald namelijk voor een groot deel hoe jouw website werkt, hoe hij eruit ziet, of hij veilig is, hoe snel hij is, welke functionaliteiten jij op jouw website kunt plaatsen en hoe goed jouw website gevonden kan gaan worden in Google. Omdat een thema zo’n gigantische impact kan maken op jouw website is het van groot belang dat je een goede keuze maakt om problemen in de toekomst te kunnen voorkomen.

Een page builder kun je zowel zien als uitbreiding of vervanging van een WordPress thema. Een page builder maakt het namelijk mogelijk om zonder technische kennis een volledige website of webshop te bouwen. Veel mensen kiezen hiervoor omdat het erg makkelijk werkt en je de totale vrijheid hebt om precies te kunnen bouwen wat jij in jouw gedachten had.

page builder

De kracht van het Divi WordPress Theme

Er zijn inmiddels een groot aantal page builders voor WordPress te krijgen dus wat maakt het Divi WordPress theme nou zo bijzonder? Dit is een goede vraag en daar zal ik daarom ook antwoord opgeven.

Divi is niet specifiek een page builder of thema, maar een totaaloplossing. Dit wil zeggen dat je niks anders meer nodig hebt om zelf een website of webshop te gaan bouwen. Je hoeft dus geen thema te gaan zoeken die weer perfect aansluit op een page builder. Ook zul je niet het probleem hebben dat de communicatie tussen het thema en de page builder slecht is, omdat de tools van hetzelfde ontwikkelteam zijn en daardoor perfect op elkaar staan afgesteld.

Om het helemaal af te maken wordt Divi geleverd met meer dan 1000 templates die jij kunt gebruiken om zelf jouw eigen website te bouwen. Met deze templates laat Divi goed zien dat je hun thema en page builder echt kunt gebruiken voor het ontwikkelen van alle soorten websites. Heb je een geschikte template gevonden? Dan kun je deze met één druk op de knop importeren en is het zelfs mogelijk om binnen een paar uur jouw website live te hebben staan.

Wat heeft het Divi WordPress theme nog meer te bieden?

Dat Divi een totaaloplossing is, is al helemaal top, maar wanneer je voor Divi kiest krijg je toegang tot nog een flink aantal andere zaken die super waardevol zijn voor het opzetten en onderhouden van jouw eigen website.

Zo kun je onder andere gebruik maken van de standaard meegeleverde popup builder. Deze popup builder is super waardevol, om bijvoorbeeld een eigen mailinglijst op te bouwen. Door vervolgens met e-mailmarketing te gaan werken kun je bijvoorbeeld alle bezoekers die geen aankoop doen hun emailadres achterlaten op jouw website. Vervolgens kun jij er door de juiste opzet van e-mailmarketing voor zorgen dat zij alsnog die aankoop gaan doen.

Heb jij een bepaalde pagina waar je een zo’n hoog mogelijk conversiepercentage op wilt behalen? Bijvoorbeeld een productpagina? Dan is het belangrijk om te gaan a/b testen. Met deze testen kun je namelijk achterhalen welke pagina het hoogste conversiepercentage heeft en dus het meeste voor jou oplevert.

Normaal gesproken is het maken en instellen van een a/b test er lastig, maar door de ingebouwde tool van het Divi WordPress Theme is het echt een makkie geworden. Het maken van goed converterende pagina’s met Google is daarom een stuk makkelijker met Divi.

Wat kost Divi?

Als laatste wil ik het ook nog even over de prijs hebben! Divi heeft tijdelijk namelijk een goede aanbieding online. Normaal gesproken betaal je bij Divi namelijk $89 dollar per jaar of kun je kiezen voor een eenmalige betaling van $249 dollar per jaar.

Wanneer je nu gebruik maakt van de tijdelijke aanbieding krijg je maar liefst 20% korting. Wil jij meer over Divi weten? Dan kun je hier mijn volledige Divi WordPress Review lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *