Hybride evenementen: alles dat je moet weten!

In tijden van de pandemie zien we steeds meer variaties op de ‘oude’ fysieke evenementen ontstaan. Zo ook de hybride events! In dit artikel kom je alles over deze unieke vorm van events te weten.

Voordelen hybride evenementen

Het organiseren van een hybride event kent vele voordelen. Zo kunnen, ten opzichte van bij een live event, meer mensen deelnemen aan het evenement. Dit, omdat het evenement dus ook online kan worden bezocht. Hierdoor kan een nieuwe doelgroep kennismaken met het evenement, en kunnen mensen ook bepaalde delen van het evenement pauzeren. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet in het gehele programma geïnteresseerd bent. Deze mensen zouden, als is het event enkel fysiek, het event niet eens bezoeken.

Verschil met livestreaming

Bij livestreaming zie je vaak dat de doelgroep het evenement live volgt door een camera die op het podium is geplaatst. Bij een hybride event is dit een hele andere belevenis, omdat er veel interactie voor de online deelnemers wordt gecreëerd. Iets wat bij een livestream niet mogelijk is. Bij livestreaming kunnen online bezoekers het evenement wel volgen, maar zich alleen niet mengen. Iets wat bij een hybride evenement dus wel weer goed kan!

Tijdens een hybride evenement zorgt de interactie ervoor dat je de online doelgroep kunt betrekken. Hoe je dit kunt doen is echter wel een kunst. Dus, wil je een hybride evenement organiseren? Dan is het altijd verstandig om eerst wat informatie in te winnen bij een expert op dit gebied. Zo zijn er velen die zich hier al jarenlang mee bezig houden en je precies kunnen vertellen hoe het werkt. En beter nog: die de taken voor je uit handen kunnen nemen! Zo kun jij je volledig focussen op andere dingen, terwijl er een hybride event met impact voor je wordt gerealiseerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *