Op zoek naar een nieuwe internet provider?

divi wordpress

Ben je op zoek naar een nieuwe internet provider? Dan is het handig erachter te komen wat je precies nodig hebt. Een internetabonnement met voldoende download- en uploadsnelheden om al uw dagelijkse Wi-Fi-taken gemakkelijk uit te voeren, zou natuurlijk het beste zijn. U wilt snel internet, maar het hoeft wellicht ook weer niet té snel te zijn, anders betaalt u misschien te veel voor iets dat u niet gebruikt. 

Er zijn verschillende vragen die u uzelf zou moeten stellen bij het evalueren van uw snelheidsbehoeften, welke we hieronder met je zullen bespreken:

Hoe vaak stream je films en tv?

Het streamen van een video in 1080p heeft voor goede prestaties ongeveer 5 megabyte per seconde nodig, terwijl 4K downloadsnelheden minstens 25 megabyte per seconde nodig heeft, zo niet sneller.

Hoeveel mensen streamen en downloaden regelmatig op hun apparaten in uw huis?

Hoe meer apparaten en gebruikers u op uw thuisnetwerk heeft, hoe meer internet het in beslag neemt. Je wilt dus voor de meest optimale data kiezen om iedereen vaste snelheden te kunnen bieden om tegelijkertijd de WIFI te gebruiken. De apparaten, vooral Bluetooth-beveiligingscamera’s die continu gegevens uploaden, kunnen uw internetdata enorm snel opeten.

Test uw internetsnelheid

Nu ongeveer weet welke internetsnelheid u nodig heeft, is het goed eens uw huidige netwerk te testen op het verbruik en de snelheid om te zien hoe deze overeenkomt met uw huidige wensen. Waarschijnlijk heb je wel al een beetje een idee hoe tevreden je bent met je huidige internet en provider, maar wanneer u van te voren uw eigen verbinding test om te zien wat uw werkelijke snelheid is, is het makkelijker het internet te vergelijken tussen andere providers en pakketten. Hier zijn online vele handige tools voor te vinden.

Ditzelfde zou u, bijvoorbeeld, ook bij uw gewoonlijke telefoonabonnement kunnen proberen. Komt u in dit geval met een sim only abonnement of een abonnement inclusief telefoon voordeliger uit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *