Tips om effectief thuis te werken

We werken momenteel allemaal wat meer thuis dan vroeger. Hoewel dit voor de één heel goed gaat en de productiviteit omhoog schiet, is het voor de ander toch meer een uitdaging. Daarom geven wij in dit artikel graag een aantal tips om effectief thuis te werken! Dit zal je concentratie en productiviteit flink verhogen, waardoor je flink door zal kunnen werken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

Rustige omgeving

Als je thuis aan het werk bent is het goed om in een zo rustig mogelijke omgeving te zitten. Zorg er dus voor dat je in een aparte kamer zit waar je niet gestoord kan worden. Als je geen apart kamertje hebt kun je bijvoorbeeld ook aan de eettafel gaan zitten. Zorg er dan alleen wel voor dat er niet veel mensen bij je zitten die je eventueel kunnen afleiden.

Opruimen

Verder raden we je aan om je werkplek op te ruimen. Leg alleen spullen op bureau die je nodig hebt tijdens het werken. De rest kun je opbergen, omdat het je alleen maar afleidt. Leg dus kabels, papieren en overige spullen even op een andere plek, totdat je klaar bent met werken.

Werkspullen

Op kantoor hebben we de beste computers, toetsenborden en spullen tot onze beschikking. Om het thuiswerken zo makkelijk mogelijk te maken, is het fijn als je thuis ook goede spullen hebt om mee te werken. Niet is zo vervelend als een super trage laptop of een muis die niet werkt. Schaf daarom goede spullen aan via Feeling at work – Dataflex. Je kan natuurlijk ook vragen aan je baas of je spullen van kantoor tijdelijk thuis mag gebruiken.

Maak een planning

Voordat je aan je werkdag begint, is het slim om een planning te maken. Zo zie je precies wat er moet gebeuren die dag en is het aannemelijker dat je het ook afkrijgt als je je aan de planning houdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *