Tips om jezelf professioneel te blijven ontwikkelen

  Als je eenmaal een tijdje bij dezelfde organisatie werkt, hebben we al snel de neiging om mee te gaan met de routine en de kennis die we al hebben. Maar we zijn nooit uitgeleerd! Probeer jezelf daarom altijd op professioneel gebied te blijven ontwikkelen en meer te leren over de branche waarin je werkt. Maar hoe kun je jezelf nu professioneel blijven ontwikkelen? Wij vertellen er graag meer over in dit artikel, lees dus snel verder!  

Volg een training  

De eerste stap om je kennis verder uit te breiden is natuurlijk het volgen van een training of cursus. Dit kun je via je werk meestal doen of zelf regelen. Vraag eens aan je baas of er bepaalde trainingen beschikbaar zijn binnen de organisatie die je mag volgen. Wie weet kun je dit ook samen met een paar collega’s doen. Wel zo gezellig en motiverend!  

Laat je expertise zien  

Het is ook erg waardevol om zo nu en dan je expertise te laten zien binnen de organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld een webinar organiseren of een presentatie geven aan het team. Dit vraagt niet alleen om een goede voorbereiding, waarbij je je dus moet verdiepen in de materie, maar je brengt je collega’s ook wat kennis bij. Als iedereen om de beurt dus zijn of haar expertise laat zien, wordt het kennisniveau binnen de organisatie ook telkens meer op peil gebracht.  

Vraag rond binnen je netwerk  

Verder is het ook een goed idee om je netwerk eens even goed na te gaan of je geen mensen kent die jou wellicht meer zouden kunnen leren over bepaalde aspecten uit het vakgebied. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook nog eens goed voor het onderhouden van je sociale contacten. Plan bijvoorbeeld een koffie afspraak in en ga eens samen met iemand sparren over bepaalde onderwerpen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *