Tips om SEO strategie te verbeteren

Klein, middel of groot: ieder type onderneming moet aan zoekmachine optimalisatie denken en het juist toepassen. Het internet is één van de voornaamste manieren geworden om nieuwe klanten aan te trekken en voor consumenten om nieuwe bedrijven te ontdekken. Daarom is het belangrijk dat ook jouw onderneming goed vindbaar is online. Waar je mee moet beginnen, is een goede SEO strategie bedenken. Hoe je dat doet, lees je in onderstaande blog!

Zoekwoorden

Hoogstwaarschijnlijk heb jezelf wel eens Google gebruikt: je typt één of meerdere zoektermen in en een hele lijst aan resultaten komt tevoorschijn binnen mum van tijd. Dit is ook hoe jouw potentiële klanten te werk gaan als ze naar een bepaald product of merk zoeken. Echter, voordat je zelf bepaalt op welke zoekterm je gevonden wilt woorden, is het verstandig om te bekijken naar welke keywords daadwerkelijk gezocht worden. Als jij gevonden wilt worden op ”fietsenspeciaalzaak”, maar mensen zoeken naar ”fietsenzaak” of ”fietsenwinkel”, dan is het niet handig om vol op het eerstgenoemde in te zetten. Check daarom vooraf goed de keywords waarmee je verder gaat werken tijdens het samenstellen van de SEO strategie!

On-page SEO

Naast dat het belangrijk is dat je op de juist zoektermen inzet, is het ook van belang om op de landingspagina’s zelf alles in orde te hebben. Zorg daarom dat je de tekst op een pagina onderverdeelt in verschillende stuk. Dit maakt het lezen van een tekst stukken makkelijker én heeft ook een positief resultaat op jouw ranking in de Google zoeklijsten. Zorg ervoor dat de tekst is onderverdeeld in verschillende koppen in H1 of H2. Dit is een formule die Google herkent en beïnvloedt jouw positie in de rankings.

Zoekterm in de URL

Om goed gevonden te worden, is het essentieel dat de zoekterm in de URL staat. Doe dit verschillend per zoekterm, dus maak er geen lange URL van. Dit werkt namelijk averechts en zal jouw posities in de zoekresultaten negatief beïnvloeden: dit wil je voorkomen! Voeg daarom het belangrijkste gedeelte van de zoekterm toe. Wil je graag meer weten over hoe je de perfecte SEO strategie samenstelt? Kijk dan eens op Brandfirm!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *