Tips om snel een stage te vinden

Bij iedere opleiding breekt er een moment aan dat we stage moeten gaan lopen. Als je dit voor het eerst gaat doen, kan dit best spannend zijn. Toch is het vinden van een leuke stage echt niet zo moeilijk. Ben je benieuwd hoe je dit het beste aan kunt pakken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je namelijk een aantal handige tips voor hoe je zelf een leuke stageplek kan regelen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat zijn je wensen

Voordat je op zoek gaat is het slim om eerst een lijstje te maken met wat je precies leuk vindt om te doen. Uiteraard moet dit wel bij je opleiding passen. Maar je hebt bij het kiezen van een stageplaats altijd wel een mogelijkheid om uit bepaalde disciplines te kiezen. Wil je bijvoorbeeld een stageplek in de IT wat te maken heeft met industriƫle automatisering? Neem dan eens een kijkje bij MA-IT afstudeerstage IT. Of ben je op zoek naar een stageplek in de zorg in de richting van verpleegkunde? Dan kun je hier ook weer gericht naar zoeken.

CV en motivatiebrief

Als je een goede stageplek wilt vinden, is het belangrijk dat je CV en motivatiebrief up-to-date is. Stem daarom voordat je solliciteert je CV en motivatie af op het bedrijf waarbij je stage wil lopen. Dit houdt in dat je zowel in je CV als brief bepaalde eisen en kwaliteiten verwerkt waar ze naar vragen in de vacature. Natuurlijk moet het wel realistisch zijn en bij je passen, je hoeft niet te bluffen tijdens je sollicitatie. Maar meestal valt jouw sollicitatie dan wel extra op. Laat ook eens mensen uit je netwerk kijken naar je sollicitatiebrief en CV. Zij halen er meestal nog wel een paar foutjes uit die je zelf niet kunt zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *