Voldoen de pc’s in je kantoor niet meer? Zet in op de komst van workstations

Het hangt er natuurlijk sterk van af in welk werkveld jouw bedrijf werkzaam is, maar toch; het zou zomaar kunnen dat de computers die in jouw bedrijfspand worden gebruikt nu of in de nabije toekomst niet meer voldoen. Of althans, niet voor alle medewerkers en elke functie waarvan sprake is in jouw organisatie. Zowel consumenten als je eigen personeelsleden worden namelijk steeds veeleisender. Soms kan de techniek die van ‘normale’, relatief goedkope computers uit gaat deze ontwikkeling even niet helemaal bijhouden. Met name mensen die beroepen hebben waar je een extra goede computer voor nodig hebt zouden wat dat betreft eerder gebaat zijn bij workstations. Dit zijn in feite computers die zowel qua hardware als op het gebied van software extra zwaar en rijk zijn uitgerust. Bijvoorbeeld bewerkers van foto’s en video’s die je in dienst hebt zullen je dankbaar zijn als zij voortaan met een workstation mogen werken.

workstations

Waar moet een workstation eigenlijk zeker aan voldoen?

Wanneer je besluit workstations aan te schaffen voor op kantoor, dan is het zaak ervoor te zorgen dat deze in ieder geval – ongeacht van welke werkzaamheden er precies op gaan verricht worden – aan de volgende aspecten gaan voldoen:

  • Een workstation moet, ondanks z’n grootte, een stil apparaat zijn. Geluid van ventilatie moet dan ook niet of nauwelijks hoorbaar zijn.
  • De resolutie van de beeldschermen moet van uitstekende kwaliteit zijn.
  • De snelheid waarmee een workstation functioneert moet duidelijk beter zijn dan die van reguliere computers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *